Alweer verhuisd???

verhuisd
Ik ben in mijn leven al heel wat keren verhuisd en ik vind het altijd geweldig om een nieuw huis in te richten en een nieuwe omgeving te ontdekken. Maar er zitten toch telkens wel wat nadelen aan zo’n verhuizing.

Vaak verhuisd

Sinds ik de eerste keer op mezelf ben gaan wonen, ben ik alweer een keer of 6 verhuisd. Het record in de familie heb ik nog niet, want mijn tante heeft het al meer dan 25 keer voor elkaar gekregen om te verhuizen. We zijn bij ons in de familie niet echt honkvast. Ik heb nu wel een beetje in de gaten hoe het allemaal werkt en qua voorbereidingen heb ik zo ongeveer een master in verhuizen.

Maar leuk ga ik het dus nooit vinden. Dat uit elkaar halen van meubels die je achteraf nooit meer helemaal stabiel in elkaar krijgt gezet, het servies dat allemaal stuk voor stuk in een papiertje moet voor het in de doos mag, het labelen van de dozen… En dan ga je eindelijk verhuizen en sleep je jezelf het apezuur, waarna je dus die meubels weer in elkaar moet zetten en je ongelukkig zoekt naar de schroeven om je bed mee op te zetten. Het huren van een busje is voor mij ook een drama, want zonder rijbewijs moet je zowel een busje als een chauffeur regelen.

Daarom zou ik het liefste gewoon een erkend bedrijf aannemen om zulke klusjes van me over te nemen, zoals Verhuisbedrijf Lelystad, die je dan gewoon alles uit handen nemen. Hoe lekker zou het zijn, om je spulletjes uit te zwaaien en dan in je nieuwe huis binnen te komen, terwijl alles daar al staat en voor je in elkaar gezet wordt. En dan gewoon lekker op een tijdstip dat goed voor jou uitkomt, zoals op feestdagen of in de avonduren. Belangrijk zijn daarbij natuurlijk de kosten, want je wil wel graag dat alles snel en netjes gebeurd, maar er ook geen hoofdprijs voor betalen.

Er is ook altijd de optie om spullen tijdelijk op te slaan bij SmartStorage, waarbij je je spullen via een app in de gaten kan houden. Via de opslagruimte in Amsterdam kan je op die manier de boel overzichtelijk houden en thuis laten bezorgen.

Nog een paar weekjes en dan komen mijn spulletjes en hondjes naar Rotterdam. (Zoals jullie weten ben ik er zelf al een tijdje.) Ik verheug me nog niet heel erg op het verhuizen, maar ik word er wel blij van om te zien dat er betere opties beschikbaar zijn dan zelf met de spullen te gaan slepen.

Hoe pakken jullie verhuizingen aan???

#adv


6 thoughts on “Alweer verhuisd???

  1. Ik ben ook al vaak verhuisd. Het positieve daarvan: je moet niet meedoen aan de hype van marie kondo, elke keer dat ik verhuisde, gooide ik automatisch heel wat rommel weg 🙂

  2. Ik kan mijn verhuisaantallen ook al niet meer op mijn handen tellen, maar ik probeer alles aan de positieve kant te bekijken. En het positieve hieraan is dat je altijd regelmatig je spullen opruimt en meer weggooit waardoor je niet zoveel rommel hebt als mensen die al 10 of 30 jaar ergens wonen. 🙂
    Kool Family onlangs geplaatst…Craniosynostose – 1 jaar later…My Profile

  3. Toen ik jonger was ben ik veel verhuisd. En als ik het bij elkaar optel, eigenlijk best vaak. Aan de ene kant vind ik verhuizen leuk omdat je alles weer opnieuw gaat inrichten, maar het inpakken en sjouwen…pffff
    Ik begin altijd heel ordelijk, maar als ik het zat ben gooi ik alles in één doos. En dan kan ik niks terugvinden 😉

  4. Ik ben al 17 x verhuisd! Vreselijk. Maar op het vorige adres hebben we 17 jaar gewoond. Ik had nog nooit ergens zo lang gewoond. Toen we naar dit huis gingen hebben we een verhuis bedrijf gebruikt want alles moest ook nog ruim twee maanden in de opslag. Maar dat is zo ideaal! Heel veel succes met verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.