4 Jaar getrouwd met meneer Tegendraads!!!

Rode trouwjurk

Vandaag om 16.00 uur zijn wij precies 5 jaar samen en 4 jaar getrouwd! Dat is best een feestje waard, toch? Daarom vertel ik vandaag iets meer over onze eerste ontmoeting en onze trouwdag.

Wij hebben elkaar in 2008 per ongeluk toegevoegd op Hyves, maar we hebben geen idee meer hoe dat zo gekomen is. Vanaf toen waren we pokervriendjes en zaten geregeld aan dezelfde tafel in het online spel, terwijl we eigenlijk stiekem samenspanden tegen de andere spelers. πŸ˜‰
We hadden allebei een relatie en meer dan vriendschap is er 3 jaar lang niet geweest.
In oktober 2011 waren we allebei vrijgezel en besloten we een avond te gaan stappen in Eindhoven. Hij nam een vriend mee en ik een vriendin. Het was een gezellige avond en toen hebben we voor het eerst gekust. We wilden allebei voorlopig geen relatie, maar amper 7 weken later woonden we al samen!

Het aanzoek:

Het was carnaval en ik was al een paar avonden flink aan het stappen met vriendinnen, terwijl hij thuis bleef, omdat hij niet van carnaval houdt.
Toen ik ‘s ochtends met mijn vermoeide hoofd opstond vond ik overal in huis lieve briefjes. Dat vond ik wel een heel lieve verrassing, maar verder had ik geen flauw idee wat er aan de hand kon zijn. Hij gedroeg zich wel heel vreemd. ‘s Avonds op de bank vroeg hij me opeens of ik met hem wilde trouwen. En ik ging helemaal stuk, omdat ik dacht dat ie een grapje maakte. We zijn er allebei eigenlijk helemaal het type niet voor. Toen ik uitgelachen was, heb ik ja gezegd, met het idee dat hij het daarna wel zou vergeten. Maar niks hoor, in de weken daarop bleek dat hij het serieus meende.

De jurk:

De zoektocht naar een jurk was ook nog een heel drama. Ik ben bij verschillende bruidsmode winkels geweest, maar nergens vond ik iets dat bij mij past. Ik hou van stoer en opvallend en ik zag mezelf helemaal niet in een witte bruidsjurk. Ik moet trouwens zeggen dat ik de winkels een nare ervaring vond. Omdat ik er meestal niet zo doorsnee uitzie (Met mijn sidecut en gestretchte oren en tattoos) werd er vanuit gegaan dat ik geen serieuze klant was en maakten de verkoopsters zich er snel vanaf. Ook snapten ze niet dat ik met vriendinnen kwam, want mijn moeder moest er toch zeker bij zijn. (Maar dan moet je die ook hebben, he!) Daar bleven ze op doorhameren en ik vond dat heel onbeschoft.

Gelukkig was er toen in Maastricht een heel leuke winkel waar ze voornamelijk galajurken verkopen en ze bleken ook een kleine collectie bruidsjurken te hebben. Daar vond ik mijn jurk en was de verkoopster heel gezellig en behulpzaam. Ik koos voor een rode jurk. Eigenlijk was de jurk zo’n 600 euro boven mijn budget, maar gelukkig is het uiteindelijk toch gelukt. Mijn schoenen kocht ik bij Van Haren, omdat ze vooral makkelijk moesten zitten en ik draag ze nu nog af en toe. Het moest ook wel, want alle echte bruidsschoenen bleken wit te zijn. Mijn ketting en de bloemen in mijn haren kwamen van Bijou Brigitte.

De trouwlocatie, de zaal en de datum:

Ik had heel weinig met het dorp waar we toen woonden en daarom besloten we dat we in mijn geboorteplaats Sittard wilden trouwen. En dan het liefst op dezelfde dag en hetzelfde uur als onze eerste ontmoeting. Eigenlijk kan trouwen na 15.00 uur niet, maar toen we het goed hadden uitgelegd ging de trouwambtenaar akkoord met een uurtje overwerk en mochten we toch op maandag 8 oktober om 16.00 uur trouwen.

Onze trouwfoto’s hebben we in Jardin d’Isabelle en de kloostertuin gemaakt, achter de markt van Sittard. En gelukkig vonden we nog een fijne zaal waar eigenlijk al onze wensen mogelijk waren.
Het koud en warm buffet voor 100 mensen heb ik zelf gemaakt, omdat ik dat jarenlang gedaan heb toen ik in de slagerij werkte en het flink zou schelen in het budget. En de taart kwam gewoon van de Hema, met foto’s van ons samen terwijl we lol hadden.

feestzaal

Hema bruidstaart

De muziek op het stadhuis:

We mochten zelf een cd met muziek meenemen, maar we wilden allebei geen zoetsappige muziek. Eerst besloten we dat we dan geen muziek zouden nemen, maar dan zou het misschien ook wel een beetje een kale bedoening zijn. We werden het eens over een nummer bij het binnenkomen en een nummer bij het vertrekken.

Bij het binnenkomen draaiden ze Poison van Alice Cooper. πŸ™‚

En bij het weggaan draaiden ze I Love You Like I Love Myself van Herman Brood.

De trouwdag:

Ik hoop serieus dat ik dat nooit meer hoef te doen. Ik had meer stress van gasten die zonder iets te laten weten niet kwamen opdagen (En ja, dat waren er heel wat), dan dat ik er plezier van had. Als ik het over mocht doen, dan zou ik een leuk jurkje aantrekken, even snel naar het stadhuis gaan en daarna lekker met wat vrienden en familie thuis een feestje geven. Toch had het ook wel zijn mooie kanten hoor. Meneer Tegendraads had ik nog nooit in een pak gezien en hij was wel heel gelukkig met mijn bruidsjurk.

p1010442

En nou zijn we dus al 5 jaar samen en 4 jaar getrouwd. Eigenlijk is er niks veranderd sinds we getrouwd zijn. We kunnen nog steeds samen lachen, ontzettend vreemde gesprekken hebben, knallende ruzie maken, voor elkaar opkomen,Β  baasje en vrouwtje van de hondjes zijn, voor elkaar zorgen en natuurlijk van elkaar houden.

Maar als ik dan toch getrouwd moet zijn, dan het liefste met mijn Meneer Tegendraads!!!!

Trouwboekje en champagne

 

Ben jij getrouwd? En ben je voor een klassieke bruiloft gegaan, of hebben jullie het ook lekker op jullie eigen manier aangepakt?

 

Bewaren

Bewaren


35 thoughts on “4 Jaar getrouwd met meneer Tegendraads!!!

 1. Hey Girlllll!!!! πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽŠContgratzzzzzzz!πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽŠ Super! Ik heb het echt met een big smile gelezen echt zo leukkkkk! Ik wens jullie nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllll Geluk toe! πŸ’•πŸ’‹πŸ’•πŸ’‹πŸ’•πŸ’‹πŸ’•
  Yes Girl i’m Married to! Al 9 jaar maar 11 jaar samen. Ik was 22 and mah Boo 21 en today zijn we 31 en 32. Op een Klassieke manier getrouwd maar on a special way! Definitly!
  Ik hoop dat jullie een great Day hebben gehad! Helaas heb ik dit post net iets later gelezen!

  Big Hug Dear! Hugz & Kisses Miss BπŸ’‹πŸ’•
  Miss B Blogz Thingz Over.. onlangs geplaatst…Tea Time @Night With Miss B|No.103| Ssshhhhh! Girl You Don’t Need To Share Everything!|Night Quote PepT@lk| Mah Night VibeMy Profile

 2. Geweldig! Zo’n dingen lees ik echt supergraag. Gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag!
  Wij zijn nu verloofd, trouwen in maart op de gemeente en in juli met groot feest. De zoektocht naar een bruidsjurk is hier ook een heel gedoe met nog geen mooie ervaringen…
  Jouw jurk is overigens echt prachtig! Mooi kleur en mooi boeket!
  Veel liefs
  Kris
  XxX
  Kool family onlangs geplaatst…Warm herfstweekend – FotoverslagMy Profile

 3. Gefeliciteerd! Nee nooit getrouwd, maar ook nooit gevraagd, want ik ben al wel 21 jaar samen. Nu hoeft het ook niet echt meer. Ik heb mezelf ook nooit echt in een trouwjurk gezien. Maar ik vind jouw jurk wel erg mooi. Als ik zou gaan trouwen, zou ik het ook snel doen in het stadhuis en dan feestvieren πŸ˜‰

 4. Misschien een beetje te laat maar nog gefeliciteerd! Wat leuk om te lezen hoe jullie dag was! En wat een super mooie jurk had je aan! Hihi nee ik ben nog niet getrouwd maar zou wel willen trouwen πŸ™‚

 5. Gefeliciteerd! Wat hebben jullie er een mooie dag van gemaakt. Super hoe alles ging op jullie manier! Ugh die bruidszaken! Ik ben 17.5 jaar getrouwd πŸ™‚ Waar blijft de tijd. …

 6. Wat leuk om te lezen. Ik kom hier via de spam blog. Leuk om zo nieuwe blogs tegen te komen. Leuk dat je voor een rode jurk bent gegaan. Zelf ben ik 9 jaar getrouwd. Wij gingen na 3 weken samen wonen. Toen had je veel meer standaard jurken dan nu. Uiteindelijk koos ik voor een gebroken witte jurk met veel tule. Deze was gaaf te combineren met mijn zwarte hex laarzen (met plateau zolen). En omdat ik niets speciaals wist te doen met mijn dreads, kocht ik zelf een simpele hoed en versierde deze. Zo werd alles toch best alternatief ondanks het ‘witte’.

 7. Van harte gefeliciteerd!

  Ik ben nu 2,5 jaar getrouwd, een foto van ons vind je op mijn blog onder ‘over mij’. Onze bruiloft was wel iets anders dan wat hier gemiddeld gedaan wordt, andere locatie, andere soort foto’s etc. We hebben een heerlijke (warme!!) dag gehad.

 8. Gefeliciteerd met jullie trouwdag!

  Jij boft maar dat hij zo snel voor je op de knieΓ«n ging, ik heb er 10 jaar op moeten wachten, haha! Bij ons ging het ook op onze eigen manier, heb zelfs mijn trouwjurk en de jurkjes van mijn meiden zelf gemaakt. En een ijskar langs laten komen ipv een bruidstaart.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Goodiebag: zo gemaakt en zo te winnen!My Profile

 9. Wat supergaaf! Helemaal op je eigen manier. Tof! En dat nummer van Herman Brood, één van mijn twee favoriete nummers! Wat een knallende dag zeg. Mooie herinnering. Gefeliciteerd!!!!

 10. Wat ontzettend leuk!
  Van harte gefeliciteerd samen.
  Ik vind je jurk geweldig mooi!!!
  ❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀
  Gaan jullie nog wat doen vandaag?

  Wij zijn 4,5 jaar samen. Maar niet getrouwd. Wel samenwonend!
  πŸ’‹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.