1000 Vragen aan Mezelf #3 Vraag 51 t/m 75

1000 Vragen aan mezelf

2 Keer per maand vinden jullie hier een post met 25 vragen aan mezelf, waarbij ik mezelf beter leer kennen en jullie ook iets over mij leren. Ik zal mijn best doen om zo eerlijk mogelijk te antwoorden en anders subtiel om het antwoord heen te draaien. Vandaag beantwoord ik vraag 51 t/m 75.

1000 Vragen aan Mezelf 51 t/m 75

51. Met wie zoende je voor het eerst?

Mijn eerste zoen was van mijn vriendje op de basisschool. Mijn eerste echte zoen kreeg ik van mijn Duitse vakantievriendje.

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

Christiane F. – Wir kinder vom Bahnhof Zoo. Ook de film heb ik al heel vaak gekeken.

53. Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?

Mijn ideale trouwjurk was geen standaard jurk en daarom ben ik in een vuurrode jurk getrouwd.

54. Ben je bang in het donker?

Nee, ik hou juist ontzettend van het donker. Dat geeft me rust.

55. Welke sieraden draag je dagelijks?

Mijn oorbellen en tunnels (gestretchte oorlellen), mijn piercings en vaak een ketting.

56. Vinden kinderen jou leuk?

Dat ligt aan de kinderen. Van die kleine wildebrassen vinden mij meestal wel tof, omdat ik altijd lekker gek met ze meedoe.

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?

De meeste films. Alleen de films die ik echt graag wil zien op het moment dat ze uitkomen kijk ik in de bioscoop. Verder vind ik het wel lekker om gewoon op de bank te liggen tijdens een film en gewoon naar het toilet of de keuken te kunnen gaan als het mij uitkomt.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?

Niet heel mild. Ik oordeel niet snel en ik sta voor heel veel dingen open. Maar stap je over mijn normen en waarden, dan kan ik daar nog weleens hard over oordelen.

59. Ben je een goede slaper?

Nee, helaas. Ik kan heel lang slapen, maar dan heel onrustig en ik droom veel. Het duurt ook altijd lang voor ik in slaap kan vallen.

60. Wat is je laatste ontdekking?

Poeh, geen flauw idee eigenlijk. Ik ontdek elke dag wel nieuwe dingen. Dat maakt het leven leuk!

61. Geloof je in leven na de dood?

Soms. Soms droom je zo duidelijk over iemand die overleden is, dat je het idee hebt dat diegene echt bij je was. Dan denk ik weleens dat ik een bezoekje hebt gehad. Ik geloof niet in een hemel.

62. Op wie ben je boos?

Op de overheid, die chronisch zieken als tweederangs burgers ziet en ons plukt waar ze kunnen.

63. Gebruik je vaak het openbaar vervoer?

Ja, helaas wel. Vooral de bus en ik vind het een groot drama.

64. Wat heeft je het meest verdriet gedaan?

Dit is een heel lastige vraag om te beantwoorden, omdat het ontzettend persoonlijk is. Het antwoord is mijn ouders, maar verder wil ik er niets over vertellen.

65. Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

Nee… Ik had geen droom om later een chronisch zieke blogger te worden. 😉 Ik wilde vroeger beroepsmilitair worden, maar helaas was ik daar veel te klein voor.

66. Op welk nummer kun je lekker dansen?

Eigenlijk overal wel op en het ligt eraan wat je dansen noemt. Ik hou van bijna alle muziek en als ik muziek hoor kan ik niet stil blijven zitten. Vooral Eurodance muziek vind ik fijn om op te bewegen.

67. Welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?

Eerlijkheid. Ook als die eerlijkheid pijn doet, altijd beter dan een leugen.

68. Wat is je grootste aankoop geweest?

Ehm… Poeh… Ik denk dat dat de meubels zijn. Of misschien toch de tv of de koelkast ofzo. Verder heb ik geen flauw idee.

69. Geef je mensen tweede kansen?

Dat ligt eraan wat er gebeurt is, maar over het algemeen wel.

70. Heb je veel vrienden?

Ik heb maar een paar echte vrienden, maar wel veel gezellige kennissen.

71. Van welke woord krijg je de kriebels?

De echte namen van onze geslachtsorganen. Dat klinkt alsof het een stel dooie kamerplanten zijn.

72. Ben je ooit op tv geweest?

Ja, maar niks dat het vermelden waard is.

73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?

Toen ik de laatste keer naar de kapper ging. Daar heb ik net zo’n hekel aan als aan de tandarts.

74. Wat maakt thuis thuis voor jou?

Gezelligheid en lekker kunnen doen wat je zelf wil.

75. Waar haal je je nieuws vandaan?

Voornamelijk van internet.

Wat zou jij nog van mij willen weten???


10 thoughts on “1000 Vragen aan Mezelf #3 Vraag 51 t/m 75

  1. Bij mij was het ook niet meteen een droom om chronische aandoeningen te verzamelen en vervolgens aan het bloggen te gaan. Ik wilde eerst kleuterjuf worden, dan leerkracht, dan wilde ik in de journalistiek gaan zodat ik voor een tijdschrift kon schrijven (liefst recensies) en uiteindelijk behaalde ik een diploma in het bibliotheekwezen maar was dus duidelijk geworden dat ik niet kon gaan werken. Eigenlijk ben ik wel héél blij dat ik mijn blog heb als uitlaatklep. Zo kan ik toch nog over boeken schrijven maar dan op mijn eigen tempo.

  2. Wat een heerlijke rubriek dit Tamara en ook erg dapper vind ik! Je deelt het toch maar met ons, dus dank je wel daarvoor! En ik heb ook een chronische aandoening (astma) dus ik begrijp wat je bedoelt. We betalen voor iets waar we niets aan kunnen doen maar betalen ondertussen wel mee aan zaken waar andere mensen ook niets aan kunnen doen of met zaken die gewoon met het leven te maken hebben. Très oneerlijk!

    Dikke liefs!
    Amina onlangs geplaatst…Health | 8 tips wanneer je niet kunt slapenMy Profile

  3. Zo leuk om te lezen deze rubriek! Ik moest zo lachen om de woorden van geslachtsorganen. Ik spreek ze liever nooit uit, klinken zo raar… En Christiane F, die film vind ik ook geweldig (en zo triest)
    Kinderen vinden mij ook leuk, omdat ik ook lekker stout en gek kan doen soms. (ik ben zelf nog een beetje kinds , hahaha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.