1000 Vragen aan Mezelf #15 | Vraag 351 t/m 375

1000 vragen aan mezelf

2 Keer per maand vinden jullie hier een post met 25 vragen aan mezelf, waarbij ik mezelf beter leer kennen en jullie ook iets over mij leren. Ik zal mijn best doen om zo eerlijk mogelijk te antwoorden en anders subtiel om het antwoord heen te draaien. Vandaag beantwoord ik vraag 351 t/m 375.

1000 vragen aan mezelf

351. Hoe ijdel ben je?

Best wel eigenlijk. Ik loop zo in mijn pyjama naar de supermarkt als het moet, maar ik voel me prettiger als mijn haren goed zitten, mijn make-up er netjes op zit en mijn nagellak niet gechipt is.

352. Volg je meestal je hart of je hoofd?

Ik volg mijn hart. Ik doe meestal voordat ik denk en dat is maar goed ook. Ik merk dat als ik te lang over dingen nadenk, dat ik ze dan uitstel. Dan zie ik teveel bezwaren.

353. Wat is het laatste risico dat je genomen hebt?

Het laatste grote risico is denk ik mijn vertrek uit Limburg geweest. Het was best wel een grote stap en ik heb nog steeds niet alles geregeld, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Ondertussen heb ik alleen nog mijn kleren en wat foto’s etc., maar geluk is meer dan alleen maar wat spullen.

354. Neem jij vaak het voortouw in een gesprek?

Ja ik kan heel goed zitten zwetsen over niks, dus ik begin vaak te praten zodra een gesprek dreigt stil te vallen.

355. Op welk fictief karakter uit een serie lijk jij?

Ik heb absoluut geen flauw idee. Als ik ook een filmpersonage mag noemen, dan ben ik wel een beetje een Rizzo.

356. Wat mag er niet op een goed feest ontbreken?

Muziek natuurlijk. En een goede sfeer met vrolijke en interessante mensen. En lekker eten!

357. Neem je makkelijk een compliment in ontvangst?

Ja hoor. Het is altijd leuk om complimentjes te krijgen. Ik vind het zonde als vrouwen een complimentje krijgen en dat zelf gaan minimaliseren. Neem gewoon lekker dat compliment, ook als je een oude jurk aan hebt.

358. Hoe serieus neem je je gezondheid?

Ik neem mijn gezondheid heel serieus. Ik zal wel moeten met mijn HS, maar de rest houd ik ook goed in de gaten,nadat er in 2009 kwaadaardige cellen in mijn baarmoederhals bleken te zitten. Daarom neem ik uitstrijkjes ook heel serieus.

359. Welk deel neemt seks in je leven in?

Het is voor mij een heel belangrijk deel in mijn relatie. Het is een gedeelte ontspanning en een gedeelte heel dicht samen zijn met iemand anders.

360. Hoe vier je graag je vakantie?

Ik vind het geweldig om dingen te beleven. Of dat nu een groot feest is, survival in de Ardennen of het bezoeken van bezienswaardigheden. Op het strand liggen heb ik na een dagje wel gezien. Pretparken en zwembaden met veel glijbanen vind ik heel tof.

361. Wat is het ergste waarover je hebt gelogen?

Ik heb werkelijk geen flauw idee. Vroeger loog ik tegen mijn ouders dat ik bij vriendinnen ging logeren en dan stond ik de hele nacht te dansen in een discotheek. Sinds ik zelf verantwoordelijk ben voor mezelf, lieg ik eigenlijk bijna nooit. Ik ben meer van de harde waarheid. Die is makkelijker om te onthouden dan een leugen.

362. Rek jij je eigen grenzen op?

Dat denk ik wel ja. Ik ben soms best een beetje een bange schijterd, maar daar probeer ik zoveel mogelijk overheen te stappen. Als je je door angst laat leiden, dan mis je veel mooie ervaringen.

363. Ben je een goede moppentapper?

Nee, niet bepaald. Ik vind mezelf best grappig, maar dan om de dingen die ik zomaar roep.

364. Welke liedje gaat over jou?

Een liedje dat nooit is afgemaakt. Mijn vriend heeft ooit een begin gemaakt aan een liedje over mij, samen met Sparky van Demented are Go. Forbidden Fruit heet het. Ik ben wel vernoemd naar het liedje “Warum weinst du, kleine Tamara” dat eind jaren 70, begin jaren 80 bekend was in Duitsland.

365. Van welke kleine dingen kun je genieten?

Wakker worden naast mijn vriend of samen met de hondjes lekker knuffelen in bed. Een lactosevrije snack ontdekken is ook echt geweldig.

366. Waarvoor mogen mensen jou altijd wakker maken?

Sushi, een goed feest, gezelligheid.

367. Wat zou je willen veranderen aan je uiterlijk?

Ik ben best wel tevreden over mezelf, maar dat wil niet zeggen dat ik niks aan mezelf zou willen doen. Ik zou graag een grotere cupmaat willen en mijn bovenlip een beetje groter hebben. En botox, want nu ik 35 ben beginnen de lachrimpeltjes en fronslijntjes dieper te worden.

368. Wat wil je dat mensen zeggen op je begrafenis?

Ik hoop dat ze eerlijk over me zijn. Dat ze vertellen dat ze met mij konden lachen, dat ik altijd voor ze klaarstond, maar dat ik ook een ontzettend kreng kon zijn op zijn tijd.

369. Laat je je gemakkelijk voor de gek houden?

Soms wel. Ik ben soms erg moe, door de medicatie of de ontstekingen en dan zit ik er een beetje suf bij. Dan hoor ik maar half wat er gezegd wordt en gaat het absurde gedeelte van een gesprek een beetje langs me heen. Maar meestal trap ik nergens in.

370. Wat zou je doen als het onmogelijk mis zou gaan?

Alle dingen die ik nu niet doe, omdat ik er nu te verstandig over nadenk.

371. Moet je altijd alles kunnen zeggen?

Ja, ik vind van wel. Je mag altijd je mening uiten. Dat is een van de belangrijkste rechten die je hebt en daar mag je gebruik van maken.

372. Aan wie moet je meer aandacht besteden?

Geen idee. Aan mijn vrienden misschien, maar ik heb ze nog niet horen klagen.

373. Kun je makkelijk loslaten?

Nee. Ik heb moeite met dingen loslaten en die blijven dagen of weken in mijn hoofd zitten.

374. Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor alle lieve mensen om me heen. Ik heb vrienden waar ik altijd terecht kan.

375. Zijn complimenten van mensen die je niet goed kent belangrijk voor je?

Het is natuurlijk wel leuk, maar het doet me weinig. Ik vind het vooral leuk als ik een compliment van een vrouw krijg, omdat ik vind dat we elkaar meer omhoog moeten tillen, dan omlaag moeten halen.

 

Wat zou jij nog van mij willen weten???


One thought on “1000 Vragen aan Mezelf #15 | Vraag 351 t/m 375

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.