10 Things That Piss Me Off Tag

p1oZh0q

Ik probeer zoveel mogelijk een positief mens te zijn, maar van sommige dingen zou je toch bijna ontploffen. Ik kwam deze tag tegen op daarwaseens.nl en oorspronkelijk komt hij van haremaristeit.nl en dailycupofblabla.com. Mocht je het ook een leuke tag vinden en hem over willen nemen, link dan even naar de bedenkers van de tag! Ga er maar goed voor zitten, want hier komt ie: Mijn top 10 van ergernissen!

De Tag

Het Nieuws

Of dat nou het journaal is of de krant, ik erger me stuk. Niet alleen om al het rottige nieuws dat er zo je huiskamer binnenkomt, maar ook het feit dat het zelden neutraal is. In mijn ogen hoort nieuws niet politiek gekleurd of bevooroordeeld te zijn, maar gewoon duidelijke feiten te benoemen. Als ik een opinie wil, dan koop ik wel zo’n blad.

truth-166853

Kabaal als ik wil slapen

Dat er als ik een nachtje niet heb kunnen slapen net altijd mensen van de groenvoorziening voor ons huis komen staan met bladblazers en snoeiers, of dat er buren al vroeg beginnen te boren. Dat doen ze anders nooit, dus volgens mij hangt er een camera in onze slaapkamer, zodat ze zeker weten dat ze me ermee hebben.
man-785548

Vervelend gedrag

Kinderen van een jaar of 10 die dreinen als een 2-jarige peuter die een woede-aanval heeft. Van kleine kinderen snap ik dat prima, maar als ze al groot zijn moeten ze toch weten dat krijsen en zich op de grond gooien in de winkel geen zin heeft. Eigenlijk zijn de kinderen dat natuurlijk niet schuld, ik denk dat dat gedrag te vaak beloond is geworden en dat ze het daarom nog steeds doen. (Ik heb het nu niet over kinderen die er dankzij  een aandoening niks aan kunnen doen.)

Onbeschoftheid

Onbeschofte mensen. Van die mensen waar geen goedemorgen, dankjewel of alsjeblieft vanaf kan en denken dat ze dat allemaal niet hoeven. Diezelfde mensen die voordringen, met de boodschappenkar in je benen staan te rijden, geen voorrang verlenen en denken dat gedragsregels alleen voor anderen zijn.
stamp-895383.png

Marktplaats

Raar volk op Marktplaats. Je probeert iets te verkopen voor een redelijke prijs, maar je krijgt de raarste berichten. Berichten met “voor 5 euro kom ik nu halen”, hitsige mannen die je gaan mailen over een minirokje of een paar pumps, mensen die op de afgesproken tijd niet komen om iets op te halen zonder af te mailen, mensen die bieden en dan melden dat ze volgende maand pas geld hebben en ga zo maar door.

Dierenleed

Dat je Hart van Nederland zit te kijken en ziet dat er alweer een dier ernstig mishandeld of vermoord is. Daar word ik zo giftig om. Op Facebook worden zulke dingen ook vaak gedeeld inclusief foto’s waar ik compleet misselijk van kan worden.

Rare maten

Dat ik bij sommige kledingketens nooit mijn maat weet. Als ik een jurkje wil kopen, dan wil ik gewoon mijn eigen maat kunnen kopen en niet een grote maat S of een veel te kleine XL. Ik hoef geen goed gevoel te krijgen, omdat ik opeens in een kleinere maat pas, maar ik hoef ook geen slecht gevoel te krijgen, omdat ik opeens een veel grotere maat moet nemen.
clothing-650380

Lokkertjes

Je krijgt een nieuwsbrief van een winkel dat morgenvroeg een artikel binnenkomt voor een leuke prijs. Even na tienen sta je al in die winkel, want je wil er op tijd bij zijn. Je vraagt naar het product en dan zeggen ze: ‘Dat is al helemaal uitverkocht.” Ze zijn pas net open, er is geen hond in de winkel en ze zijn al uitverkocht. Jaja… Ze lokken je en hopen dat je dan maar de duurdere variant die ze wel nog op voorraad hebben koopt.

Onderschat worden

Mensen die mij niet serieus nemen, omdat ik niet werk, er graag anders uitzie of niet aan de universiteit gestudeerd heb. Geen van die dingen wil zeggen dat ik dom ben, of minderwaardig, dus behandel me ook niet zo. Ik kan over heel veel dingen meepraten, ben goed op de hoogte en zal in een gesprek altijd met goede argumenten en feiten komen. Als ik geen verstand heb van een onderwerp zal ik dat ook aangeven.
stupid-1245103

 1. Als mijn eten mislukt, terwijl het al 100 keer gelukt is. Je kent het wel, van die vieze weke plakkerige rijst, of een schnitzel die oprecht naar dood varken smaakt dat te lang in de stal heeft gelegen. Je staat je best te doen en dan moet het er ook naar smaken. Je ziet je man een hapje nemen en zijn gezicht betrekken en neemt zelf ook je eerste hap en het eerste dat je denkt is: “Kan ik het gewoon uitspugen of moet ik het doorslikken en nog een hap proberen?”

 

Waar kan jij je verschrikkelijk aan ergeren, of waar word je zelfs woedend over?


12 thoughts on “10 Things That Piss Me Off Tag

 1. Heel herkenbaar! Marktplaats, heel vaak gedoe… bieden belachelijk laag, waar ik niet op reageer. En inderdaad, met andere artikelen krijg je soms vreemde mannen… Ik had het ook, slaap ik niet, ga ik om 6-7 uur liggen en dan gaan ze bomen omzagen…pff

 2. hahaha eigenlijk zijn al jouw punten wel herkenbaar voor me :D!

  Wat mij vooral stoort is dat er tegenwoordig verwacht wordt dat je ook als vrouw zijnde goed leert en werkt. Ik ben sinds een paar jaar thuis mama, ervoor werkte ik als teamleider (opgewerkt) in een supermarkt en heb ik meerdere opleidingen laten schieten omdat ik het gewoon haatte om naar school te gaan hihi.. maar dat je daar dan op afgekeken wordt en vaak zelfs dan nog door je eigen familie! Het maakt je inderdaad echt niet Dom of minderwaardig als je geen studie gevolgd hebt. Mij kan het dus geen ene reet schelen wat iemand wel of niet doet en zal daardoor ook zeker niet in mijn ogen afgerekend worden. Ik heb echt medelijden met mensen wat dit wel doen.. da’s dus ook wel echt iets waar ik mij enorm aan stoor. Je moet iedereen gewoon in zijn/haar waarde laten! Niemand is minder omdat ze geen hogere opleiding genoten hebben.

  Ohh en ik ben ook nogal snel geïrriteerd in het verkeer hihi. Ik rijd zelf nogal graag door en ik kan me echt helemaal gek maken van mensen wat al 50m voor een rotonde extreeem op de rem gaan en met 10km per uur dan de bochten omgaan. Of 30 rijden waar je 50 mag, of 50 rijden waar je 80 mag!!! nshgbdhbdfbgbdfgv…..

  En ik kan me er enorm aan storen als ik een pakketje misloop waar ik naar uitkijk, wat me vorige week nog gebeurde toen het nieuwe Sarah J. Maas boek uit kwam. Normaal worden pakketjes Altijd bij de buren afgeleverd en net die dag natuurlijk niet!! Met als gevolg dat ik het door omstandigheden pas 2 dagen erna in handen had, grmblll..

  En wat je zegt over Dierenleed ben ik het ook mee eens. Ik WEET dat het gebeurd, ik steun waar ik kan.. Ik hoef niet constant geconfronteerd te worden met een gevilde hond, een opengereten paard en ga zo maar door!!! En dan heb je die goody goody people wat zulke dingen dan constant delen via facebook *facepalm*.. alsof niemand weet dat onze wereld fucked up is.. En dingen onder de aandacht brengen en mensen vinden om te doneren kan ook zonder zulke gruwelijke beelden.. Ik hoef het iig niet te zien!

 3. Soms heb je gewoon een slechte dag qua koken…vind ik zelf ook echt zuur. Marktplaats … bah, ik ben er maar mee gestopt. 6 euro inclusief bieden terwijl verzenden (pakket) al 7 euro is … Na de 2e reactie van iemand met een voetenfetisj (verkocht gewoon wat sneakers) ben ik er klaar mee.

  En het nieuws … het hele idee van het nieuws ooit was om objectief informatie te geven over alles in de wereld. Maar dat is er wel helemaal vanaf nu.

 4. Best wel herkenbaar allemaal. De Marktplaats mensen word ik ook weleens gek van, precies om de redenen die jij ook noemt. Zet nooit iets gratis op Marktplaats want je wordt bedolven onder de mailtjes van mensen die daarna niet meer zullen reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.